Piemontese Biefstuk, rundvlees, biologisch, bieflap

Piemontese Biefstuk


Zeer mals en mager rundvlees. 

Cholesterol arm,

100 Natuurlijk en Eerlijk Rundvlees


Biefstuk is altijd gesneden van de bovenbil, het spierstuk of de dikke lende anders mag het geen biefstuk heten.


Biefstuk is snel om en om te bakken, kan zowel rood, rosé als doorbakken geserveerd worden.

Zie ook dit videocollege van Gertjan Kiers over biefstuk, van vlees.nl

Ontdooiadvies:
Bron: www.vlees.nl

Langzaam
Vlees ontdooien doe je langzaam. Leg bevroren vlees een dag voor de bereiding op een afgedekt bord of in een schaal onderin de koelkast. Je kan het gewoon in de oorspronkelijke verpakking laten zitten. Zo kan het vlees de vleessappen opnemen en blijft het mals en sappig.

Hygiënisch
Zorg dat de vleessappen niet lekken op ander eten. Was het bord of de schaal waarop rauw vlees heeft gelegen af, voordat je er ander eten op legt (om eventuele kruisbesmetting te voorkomen). Meer over hygiënisch met vlees omgaan lees je op www.vlees.nl

Magnetron
Vlees ontdooien kan ook in de magnetron. Bij voorkeur met een speciaal ontdooi programma. Dat schiet lekker op, maar het kan invloed hebben op de kwaliteit. Hou het bij kleinere stukken vlees. Als je een groot stuk vlees ontdooit in de magnetron loop je kans dat het vlees aan de buitenkant veel vocht verliest, al gaar wordt, terwijl het aan de binnenkant bevroren blijft.

Opnieuw invriezen
Kan dat, vlees ontdooien en weer invriezen? Ja, dat kan zeker. Wel kan het vlees er iets minder sappig van worden, omdat er vleessappen verloren gaan.
Wil je dat niet, dan is een slim alternatief om je (ontdooide) vlees toch te bereiden. Als je het daarna goed laat afkoelen en goed verpakt, kun je het gewoon (snel) invriezen.

100% Piemontese rundvlees van De Ruijsbossche Hoeve

Mager en Cholesterol arm

Oorsprong:
De Ruijsbossche Hoeve - Haaren - Nederland

Er zijn geen toevoegingen gedaan aan de biefstuk, Bevat geen allergenen.

Share by: