Rundvlees voor stoofpotjes
Doorregen runderlappen, hacheevlees, klapstuk, magere runderlappen, runderpoulet, riblappen en sukadelapje.
Al deze stukken zijn geschikt om te stoven. Je hebt de keus uit doorregen of magere stooflappen.
Doorregen vlees geeft het meeste smaak en houdt de stoofpot sappig.
Tip
->gebruik je de sukadelappen in plaats van de riblappen, laat ze dan 30 minuten langer stoven
->gebruik je het hachee vlees in plaats van de riblappen, laat ze dan 30-60 minuten langer stoven
sukadelapjes en de riblappen terug. Uiteraard zijn al deze onderdelen ook los te koop.
Tip: Schenkelvlees
We hebben zelf al enkele keren een stoofvleesschotel gemaakt van het vlees van de schenkel. Omdat deze ook mager is, wordt het heerlijk stoofvlees, de moeite waard om te proberen.
Bereidingstijd
Omdat het Piemontese rundvlees zo mager is en mals van smaakt heeft u vaak maar 70 tot 50 % van de bereidingstijd nodig van een recept, hou hier rekening mee, anders wordt het te droog en dat zou zonde zijn.